Mecool KIII Plus – receptor Android

Mecool KIII Plus nu este o mare noutate, el fiind prezent pe piaţă de aproape un an, dar doar acum, după o notabilă evoluţie soft, avem ocazia să vorbim la concret despre el.

În linii mari, receptorul nu diferă faţă de modelul K I Pro prezentat de noi în detaliu: aceleaşi dimensiuni reduse, carcasa puţin bombată, aceeaşi conectică (tot ce este absolut necesar şi nimic în plus), diferenţele sunt însă majore la nivel de configuraţie. Noul model se bazează pe o configuraţie AML s-912 Octacore 1,5 GHz / 1 GHz Mali T820, 3 Gb DDR4 RAM (ceva mai lent, dar notabil mai mult RAM) şi EMMC 16 Gb flash. Are Wi-Fi Dualband 2.4/5 GHz şi sistemul de operare e Android 7.1.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

K3-5

Advertisements

Receptoare HEVC: Amiko HD-8265+ Combo şi Mini HD-265

Vă semnalăm apariţia a două noi modele de la Amiko din gama low cost, receptoare care sunt perfect funcţionale, solide şi care au posibilitatea de a citi codecul HEVC.

Cele două modele sunt Amiko HD-8265+ Combo, un receptor combo, satelit şi terestru, respectiv modelul Amiko Mini HD-265.

8265+ Combo are dimensiuni medii 180x155x43x mm, în timp ce Mini HD-265 este un aparat “de buzunar” 144x110x40 mm. Amândouă sunt pe o platformă cu chipset Ali, la 800 MHz, memorie Flash Memory de 16 MB şi DDR3 RAM de 256 MB şi amândouă au alimentare externă.

Amândouă aparatele au intrare HDMI (full HD), 2 sloturi USB (se poate pune Wifi pe USB), port Ethernet (reţea), senzor extern IR, port RS-232 tip jack şi cititor de card Conax. 8265+ Combo are slot CI, intrare RCA tip jack, şi S/PDIF Optic, în timp ce Mini HD-265 are intrare CVBS Video out, L & R audio out şi S/PDIF coaxial. Amândouă vin cu un cablu HDMI la pachet.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

Mini265

Aplicaţii pentru Golden Interstar Android 4K TV Box G-150 şi G-200

Streamingul IPTV poate fi împărţit în trei categorii: Video on demand (VOD) sau video la cerere, televiziunea live/media live şi time-shifted media (emisiuni pentru vizionare decalată) precum catch-up TV (redă o emisiune de televiziune care a fost difuzată cu ore sau zile în urmă) şi start-over TV (reluarea emisiunii curente de televiziune de la începutul acesteia). Dacă anterior am prezentat VOD (video la cerere), de această dată voi continua prezentarea următoarelor două categorii de televiziune: live/media live şi time-shifted media.

Pentru această prezentare voi utiliza aceleaşi Android TV box-uri utilizate anterior (Golden Interstar G-150 şi G-200). În cele ce urmează voi prezenta o parte din aplicaţiile oferite de operatorii din Romania, prin magazinul Google Play, care oferă televiziune live/media live, dar şi time-shifted media.

Aplicaţiile pentru IPTV care se pot instala pe Golden Interstar Android 4K TV Box G-150 şi Golden Interstar Android 4K TV Box G-200 şi sunt oferite de operatorii români iar noi vom începe cu aplicaţia oferită de Orange România abonaţilor săi, şi anume: Orange TV Go. Orange TV Go oferă până la 83 de canale Tv dar şi time-shifted media, adică posibilitatea de a revedea emisiunile dorite.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.Telekom TV

Faţă în faţă cu Dreambox 920 UHD

Dreambox DM920 e un receptor relativ nou, a apărut târziu în 2017, numai bine să ţi-l faci cadou de Moş Crăciun… Şi zău că mi-aş fi făcut un astfel de cadou, pentru că el vine dintr-o altă lume, o lume a calităţii ca scop în sine faţă de care am respectul cuvenit (aparatul costă în jur de 2.000 de lei).

Carcasa lui DM920 UHD este metalică, de dimensiune medie, 250*150*45 mm, cu un capac superior perforat “artistic” pentru a asigura o bună ventilaţie naturală chipsetului procesor al cărui radiator este suprinzător de compact. Panoul frontal are de toate: USB, 2*CI, Cardreader şi un slot de SD card, toate ascunse sub trapă, plus un afişaj TFT color (dă bine la impresia artistică).

Panoul spate ne dezvăluie cele două sloturi plug-and-play pentru tunere, HDMI IN şi OUT, reţea ETH 1 Gb, şi deja familiarul slot pentru un HDD SATA.

Pentru că o prezentare sumară deja i s-a facut lui DM920 HD în revista noastra, o să schiţăm doar configuraţia maşină: Chipset Broadcom 7251 dualcore ARM 1.5 GHz 12k Dmips, RAM 2 Gb DD3, Flash 8Gb NAND. După cum se vede, o dotare la vârful gamei, gata să răspundă oricăror pretenţii de exploatare avansată.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

dm04dm05

Un nou standard de conectivitate: HDMI 2.1

După cum desigur ştiţi, televizoarele moderne se conectează cu unele surse de semnal (DVD, BluRay, STB, MediaPlayere) prin interfaţa HDMI, interfaţă care a apărut acum mai bine de 10 ani (odată cu televizoarele HD Ready). Odată cu apariţia televiziunii de înaltă rezoluţie 4K (UHD), noul standard HDMI 2.0 a ridicat ştacheta de performanţă a interfeţei cu deosebire la capitolul debit de date. Iată însă că lucrurile au evoluat şi ne aflăm în faţa unei noi versiuni a acestui standard: HDMI 2.1.

Forumul HDMI a publicat recent specificaţiile tehnice ale normei HDMI 2.1 care va suporta în viitor conţinut 10K, 16 Bits şi HDR dinamic. După cum se poate constata, iminenţa punerii în funcţiune a primului sistem de transmisie regulat în 8K cu ocazia Olimpiadei din 2020 de la Tokyo a făcut ca lucrurile să se urnească mai repede decât era de aşteptat. Chiar dacă în linii mari s-a mai vorbit despre acest subiect, HDMI forum a mai adăugat unele funcţionalităţi în plus şi anume: banda maximă va fi de 48 Gb/s (de 2,6 ori mai mare ca la HDMI 2.0 unde este de 18 Gb/s). Această bandă purtătoare va permite transportarea unui flux video de 8K la 60 Hz (60 de imagini pe secundă) şi 4K la 120 Hz.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

Familia de analizoare spectrale Rover HD Tab 4

Prin articolul de faţă dorim să venim în sprijinul celor ce doresc achiziţionarea unui instrument care să le permită mai mult decât simpla instalare a unei antene terestre sau de satelit. Ne-am gândit în primul rând la familia de aparate de măsură HD Tab 4 de la ROVER deoarece experienţa şi tradiţia companiei italiene în domeniul radio şi al transmisiilor digitale terestre şi de satelit a dus la crearea unei game de instrumente ce acoperă aproape toate nevoile instalatorilor de antene sau ale inginerilor de telecomunicaţii. Vom prezenta succint elementele comune, dar şi deosebirile prezente la cele trei modele de aparate ce alcătuiesc această familie de analizoare spectrale. Suplimentar am introdus în prezentare şi modelul QAM Expert destinat pentru lucrul în reţelele de cablu.

Ca o primă clasificare, precizăm că modelele Rover HD Tab 4 Touch şi HD Tab 4 Easy sunt aparate universale ce acoperă atât gama de frecvenţe de satelit, cât şi gama de frecvenţe terestre şi de cablu, în timp ce HD Tab 4 Sat şi QAM Expert sunt instrumente dedicate exclusiv domeniilor de satelit şi respectiv de cablu.

Din punct de vedere constructiv, aparatele sunt foarte asemănătoare, toate beneficiind de carcase metalice din aluminiu, huse de protecţie la umezeală din nailon şi baterii Li-Polimer pentru o autonomie extinsă. Cele trei aparate HD Tab 4 sunt echipate cu afişaj color TFT de 4,3 inch în timp ce QAM Expert beneficiază doar de un afişaj LCD iluminat, lucru care însă îi conferă o autonomie sporită (aproximativ 5 ore faţă de aproximativ 2~3 ore la HD Tab 4). Încărcarea bateriilor la modelele HD Tab 4 se face cu sursele externe de 12V din dotare, în timp ce la QAM Expert sursa externă de tip USB (5 V) se conectează la aparat prin intermediul cablului de date micro USB inclus în setul de accesorii. HD Tab 4 Touch şi HD Tab 4 Sat au afişaj tactil ce permite accesul direct de pe ecran la funcţiile din meniu.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

06_HD_Tab_4_programe_digitale05_HD_Tab_4__Spectru_Sat

A apărut numărul 2/2018

p1-2-2018

Vă semnalăm apariţia numărului 2/2018 al revistei Info Satelit – o publicaţie adevărată pentru împătimiţii recepţiei programelor de televiziune transmise prin satelit.

Din sumar:
– Ghid pentru achiziţia unui receptor Enigma 4K
– Principii de reglare a imaginii pe un televizor
– Totul despre Campionatul Mondial de Fotbal – Rusia 2018; programul complet al meciurilor
– Formula 1 şi Moto GP FTA
– Harta sateliţilor Europei
– Cronica evenimentelor de pe transpondere: Express-AM22, Intelsat 902, Yamal 402, Badr 7, Rascom-QAF1R, ABS-3A, Eutelsat 7 West A şi Nilesat 201, Intelsat 32e, Intelsat 29e
– Recepţii în banda C
– Soluţii catv şi satelit pentru hoteluri, pensiuni şi ansambluri de locuinţe (hospitality)
– Faţă în faţă cu Octagon SX88
– Google TV cu U5PVR DeLuxe
– Mecool KIII Plus – receptor Android
– IPTV pe Golden Interstar Android 4K TV Box
– Receptoare HEVC: Amiko HD-8265+ Combo şi Mini HD-265
– Faţă în faţă cu Dreambox 920 UHD
– Amiko Viper Combo
– Familia de analizoare spectrale Rover HD Tab 4
– Modele micro-headend WISI
– Standardul DVB-C2 a devenit realitate
– Un nou standard de conectivitate: HDMI 2.1
– Televiziune 8K în Japonia
– Sateliţi noi pe cerul Europei: BulgariaSat 1 şi SES-14
– Lista completă a programelor transmise prin satelit, româneşti şi străine, codate şi necodate. Tabelele de programe într-o formă atractivă şi uşor de citit.

Revista poate fi comandată telefonic (plata se face prin ramburs, la primirea publicaţiei), la numărul de tel. 0720.585.212 (orele 16-19), e-mail: infosatelit2014@gmail.com.

Soluţii catv şi satelit pentru hoteluri, pensiuni şi ansambluri de locuinţe

În acest material vor fi prezentate o serie de soluţii tehnice complete pentru hoteluri, moteluri, pensiuni, ansambluri rezidenţiale etc. Aceste soluţii sunt bazate atât pe transmisia analogică, cât şi pe cea digitală şi pe IPTV. De multe ori se întâmplă să nu aveţi nici un furnizor de CATV în zonă şi să fiţi nevoiţi să vă creaţi propriul pachet de programe. Alteori aveţi nevoie pentru familie sau pentru clienţii dumneavoastră şi de alte programe decât cele pe care le primiţi de la furnizorul de servicii CATV, programe pe care le puteţi recepţiona de pe satelit şi le puteţi retransmite în reţeaua RF a hotelului sau a ansamblului rezidenţial (programe germane, italiene, franceze, arabe etc.).

Prima soluţie tehnică oferită se bazează pe transmisia analogică, variantă ce poate avea o rezolvarea “clasică”, cea cu receptoare de satelit externe şi modulatoare AV, sau o rezolvare modernă cu module de staţie care au receptoare integrate şi sloturi pentru module de acces condiţionat (o soluţie compactă şi elegantă). Varianta a doua nu necesită cheltuieli suplimentare cu receptoare de satelit externe în head-end şi nici cu echipamentul de la client, deoarece va funcţiona pe orice televizor clasic sau de generaţie nouă prin intermediul tunerului analogic.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

Presentation sol OH

Campionatul Mondial de Fotbal 2018

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia va fi transmis în România de TVR, astfel că acesta poate fi un bun motiv să vă achiziţionaţi o cartelă TVR (nu e scumpă şi se găseşte la majoritatea magazinelor de profil). În general, în Europa, televiziunile publice transmit această competiţie, deoarece drepturile sunt achiziţionate prin EBU (European Broadcasting Union). Cei care vor transmite cu siguranţă FTA prin satelit vor fi germanii, pe principalele posturi publice ARD (Das Erste) şi ZDF. Este probabil că meciurile pot fi văzute doar pe Astra, la 19,2 grade est, nu şi pe Hotbird. Este posibil să vedeţi meciuri şi pe programe exotice şi pe posturile publice ruseşti de pe sateliţii estici, dar germanii au avantajul de a avea şi versiunea SD şi versiunea HD.

Despre ţara gazdă a acestui campionat, Rusia, nu o să spunem prea multe, ştim cu toţii multe lucruri despre ea. Poate mai puţin cunoscut este faptul că Federaţia Rusă de Fotbal a fost fondată în fostul imperiu la 19 ianuarie 1912 şi cuprindea 52 de echipe. Dispărută în focurile revoluţiei, Federaţia este reînfiinţată de comunişti în 1934, fiind admisă ca membru FIFA după război, în 1946.

Să precizăm că Rusia este o ţară care se întinde pe 10 fuse orare. Din fericire, jocurile se desfăşoară în zona europeană (sau aproape). Au fost selectate 11 oraşe şi 12 stadioane (nou construite special pentru acest eveniment şi având capacităţi în jur de 44.000 de locuri, făcute în ultimii ani sau renovate special).

Oraşele gazdă sunt: Ekaterinburg (cel mai îndepărtat, este în partea estică a Munţilor Urali, stadion renovat), Kaliningrad (stadion nou), Kazan (stadion din 2013), Moscova (cu două stadioane, celebrul Stadionul Lujniki, cu 81.000 de locuri, recent renovat şi stadionul Spartak, ceva mai mic, cu 45.000 de locuri, deschis în 2014), Nijni Novgorod (stadion nou), Rostov pe Don (stadion nou), Sankt Petersburg (stadionul Zenit, deschis în 2017), Samara (stadion nou), Saransk (stadion nou), Soci (stadionul deschis cu ocazia Olimpiadei de iarnă din 2014) şi Volgograd (stadion nou).

În numărul 2/2018 al revistei Info Satelit vă prezentăm programul complet al meciurilor celei de-a 21-a ediţii a Campionatului Mondial şi câteva detalii despre echipele prezente şi oraşele gazdă. Majoritatea meciurilor se desfăşoară după-amiaza sau seara. Câteva partide din grupe vor fi în jurul prânzului. În tabelul cu meciuri orele sunt cele din România.