Generaţia a treia de receptoare digitale Wizard HD Vote de la Golden Media, reprezentată prin modelul HD Vote 3, a fost lansată anul acesta pe piaţă şi se încadrează în aceeaşi clasă de receptoare combo cu funcţii multimedia ca şi modelele precedente. Specificaţiile, funcţionalitatea, aspectul exterior şi telecomanda sunt similare cu cele ale modelelor anterioare. HD Vote 3 este un receptor Full HD Twin Combo DVB-S2 + T2/C (H.265), un cititor de card compatibil Conax şi o interfaţă CI.

Dar să trecem în revistă, pe scurt, elementele ce caracterizează noul model de receptor de la Golden Media. În dreapta panoului frontal se află un capac rabatabil ce maschează şi protejează interfaţa CI, cititorul de card şi un port USB 2.0. În centrul panoului frontal este prevăzut un afişaj LED cu patru digiţi şi LED-urile de semnalizare a stării aparatului (pornit/oprit) şi a prezenţei semnalului recepţionat. Panoul posterior este prevăzut cu intrările RF ale tunerului de satelit şi tunerului combinat terestru/cablu, ambele cu buclă RF intrare/ieşire, cu al doilea port USB 2.0, cu ieşirile A/V HDMI, SCART şi SPDIF optic şi cu porturile de date Ethernet pentru conectare la Internet şi serial RS232. În completare, panoul posterior este prevăzut cu butonul pornit/oprit şi cu conectorul de alimentare. Cea mai evidentă deosebire faţă de HD Vote 2 este dată de prezenţa sursei de alimentare externe de 12V. Astfel, receptorul poate fi alimentat şi la o baterie externă de 12V, curentul maxim consumat fiind mai mic de 1,5A. Consumul maxim de putere al aparatului nu depăşeşte 45W.

Prezenţa butoanelor Standby, Menu, OK, Exit şi de navigare sus/jos şi stânga/dreapta pe panoul frontal permite controlul aparatului fără telecomandă pentru majoritatea cazurilor. Excepţie fac cazurile în care sunt necesare introducerea de cifre sau folosirea tastelor colorate de pe telecomandă pentru funcţiile specifice.

Deşi sunt multe asemănări cu modelul HD Vote 2, noul model prezintă şi câteva elemente distinctive. În afara sursei de alimentare externe, celelalte diferenţe se referă la decodarea H265/HEVC (destinată recepţiei DVB-T2) şi la partea hardware. Wizard HD Vote 3 este dotat cu un procesor ALI M3529 la 600 MHz, cu 128 MB de memorie DDR3 şi cu o memorie flash de tip SPI (serială) de 8MB. Tunerul combinat DVB-T/T2/C este prevăzut cu demodulatorul AVL6762. Ca şi specificaţii mai importante menţionăm: recepţie DVB-S/S2, DVB-T/T2 şi DVB-C, sensibilitatea la intrare a tunerului de satelit între -65 dBm şi -25 dBm, curentul maxim furnizat de tunerul de satelit pentru polaritatea orizontală (18V) de 400 mA cu protecţie la suprasarcină, rezoluţia maximă a imaginii 1080i sau 1080p, decodare a imaginii MPEG2, H264/AVC şi H265/HEVC, decodare audio MPEG1 şi Dolby Digital cu posibilitate de downmix la sunet stereo (decodare Dolby cu reducerea numărului de canale audio la două canale stereo), conexiune A/V prin HDMI cu protecţie HDCP, interfaţă comună CI şi cititor de card compatibil Conax.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2020 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s