Formuler S Mini 4k este un receptor hibrid 4k ce poate recepţiona programe de satelit, inclusiv 4K (UHD), dar care poate face şi streaming OTT. Receptorul vine echipat cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat, care este bine optimizat. Platforma hardware este bazată pe procesorul HiSilicon Hi73798MV200, dispune de un spaţiu de stocare de 8 GB de tip eMMC şi 1 GB de memorie RAM DDR4, suficiente pentru utilizarea de zi cu zi, dar care poate fi prea puţin pentru anumite aplicaţii (însă trebuie să fiţi foarte siguri că merită să plătiţi mai mult pentru resurse mai multe). Formule S Mini 4k vine echipat cu un tuner intern compatibil DVB-S/S2 şi dispune de un cititor de smartcard. Spre deosebire de Formuler S Turbo, Formuler S Mini 4K nu vine cu o interfaţă CI.

Formuler S Mini 4K oferă şi funcţii de media center şi poate fi conectat la Internet fie prin intermediul interfeţei de reţea interne de tip Ethernet (100MB), fie folosind un stick USB WiFi (care se poate achiziţiona separat), deoarece receptorul dispune de un port USB 2.0 şi unul de tip USB 3.0. Pentru extinderea spaţiului de stocare receptorul oferă şi un cititor de card-uri micro SD. Conexiunile A/V pot fi realizate prin intermediul unui port HDMI, al unui conector jack de 3,5 mm pentru semnale A/V analogice şi al unui conector optic SPDIF destinat sunetului în format AC3.

Panoul frontal este prevăzut cu un buton pornit / oprit, un LED de stare (în două culori), senzorul de telecomandă şi cititorul de carduri. Carcasa este metalică şi asigură o ventilaţie foarte bună a aparatului. Alimentarea aparatului se face cu o sursă de alimentare externă de 12V şi 2A, la fel ca la fratele mai mare.

După instalare, aparatul porneşte implicit în aplicaţia de recepţie a programelor de satelit după ce caută ultima versiune de actualizare, dar poate fi configurat să pornească şi cu oricare dintre aplicaţiile Android prezente pe aparat. Aplicaţia de recepţie a programelor este integrată în sistemul de operare şi oferă opţiunile proprii pentru instalare şi configurare, bineînţeles nu lipsesc DISEcQ 1.0, 1.1 si 1.2, USALS, scanarea manuală, după reţea, după programe libere sau criptate. Astfel, din acest meniu se poate face instalarea programelor de satelit şi a serviciilor preluate prin streaming, prin încărcarea fişierelor m3u sau prin editarea manuală a link-urilor. Tot aici se face şi gestionarea listelor de programe.

Formuler Z8 este cel mai bun Android OTT Box produs de Formuler, fiind fratele mai mare al lui Formuler Z7+. Formuler Z8 păstrează trendul de micşorare al echipamentelor din dorinţa de a reduce atât spaţiul ocupat, cât şi pentru a reduce costurile.

Cu toate că este un “box” de mici dimensiuni, este cel mai puternic din gama Android OTT oferită de firma Formuler şi nu face rabat la calitate. El vine echipat cu un chipset HiSilicon Hi3798MV200 (procesor Quad Core 4x ARM Cortex-A53 @ 2 GHz), un chipset puternic care împreună cu un suport tehnic oferit, actualizări constante de firmware, oferă o experienţă plăcută. Lângă acest procesor mai găsim 2 GB RAM (DDR4) şi 16 GB memorie de stocare (eMMC).

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2020 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s