Amiko Mira X este o nouă familie de receptoare Amiko, elementul său de originalitate fiind utilizarea unui chipset nou pe o platformă de aplicaţie de tip Linux, soluţie mai puţin utilizată în ziua de azi, dar nu lipsită de avantaje! Familia Amiko Mira X este alcătuită din trei modele: HiS-1000 – un receptor IPTV, HiS-2000 – un receptor satelit hybrid şi HiS-3000 – un receptor Combo hybrid. Elementul lor comun este utilizarea aceluiaşi chipset Huawei Hi3716MV430, un chipset din gama low-end a gigantului chinez, ieftin, dar perfect adaptat sarcinii sale.

Imaginea e sugestivă, o carcasă mini, seamănă cu cele de la Amiko A4 şi A5 ca dimensiuni, 145x95x30 mm, cu un afişaj cu 4 digiţi şi cardreader pe partea din faţă, conectori USB pe dreapta şi tot restul pe panoul spate. Telecomanda este similară celei folosite pe A4 şi A5, una comodă şi funcţională.

O sumară fişă tehnică:
– Chipset Hi3716MV430 dualcore A7 2 GHz, 2800 DMIPS HEVC 1080p
– Memorie internă 256 Mb RAM
– Flash 128 Mb
– Tunere DVB-S2X (Si2166D) şi DVB-T2/C
– 3 x USB
– Ethernet 100 Mb/s
– Cardreader
– HDMI 1.4

Caracteristicile în sine nu fac cine ştie ce impresie dacă nu le raportezi la tipul de sistem de operare şi aplicaţie Linux pentru care acestea sunt arhisuficiente! Acest tip de soluţie soft utilizează cu cea mai mare eficienţă resursele maşină.

De ce spunem despre modelele HiS-2000 şi HiS-3000 că sunt hibride? Pentru că în egală măsură pot fi folosite în regim IPTV (fiind echipate soft în acest scop) şi în domeniul DVB (satelit, terestru şi cablu digital). IPTV nu mai este demult o simplă curiozitate tehnică. Problema globală pe care o pune IPTV este cea a accesului nediferenţiat şi democratic la banda de transport date Internet.

Meniul principal al unui Amiko Mira X este unul simplu, bine structurat şi intuitiv (System IPTV, System DVB şi Gestiune generală), restul acţiunilor fiind funcţii de administrare a vizionării lansate prin butoane dedicate de pe ecranul LiveTV.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 1/2020 al revistei Info Satelit sau pe Sat-Support Forum, https://www.sat-support.tv/forum/viewtopic.php?f=220&t=61847&start=80

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s