Noul model de la Golden Media, Gamma X, merge pe urmele fraţilor săi Golden Interstar Alpha X şi Golden Interstar Beta X, însă deţine un tuner DVB-T/T2 în loc de tunerul de satelit de pe Alpha X. Cu toate acestea, păstrează acelaşi design ca şi modelele Golden Interstar Alpha X şi Golden Interstar Beta X.

Gamma X vine într-o carcasă de plastic cu fante de aer pentru a obţine o răcire pasivă cât mai bună. În interiorul carcasei se regăseşte un procesor nou care oferă o viteză mai bună de procesare cu un consum de curent şi o degajare termică mai mică faţă de generaţiile anterioare (asemănător cu Alpha X şi Beta X).

Pe panoul frontal avem un display cu 7 segmente care poate reda ora în modul standby, numerotarea canalelor în timpul funcţionării şi anumite erori dacă este cazul. Lângă display se află un senzor IR pentru recepţia comenzilor de la telecomandă, plus un LED de stare care îşi schimbă culoarea (verde sau roşu) în funcţie de modul în care se află echipamentul (standby sau activ).

În partea din spate vom avea doar partea de conectică. Astfel, pe lângă conectorul RF de intrare a semnalului terestru, mai avem un conector de ieşire HDMI către televizoarele mai noi care suportă standardul HDMI şi automat au o calitate mult mai bună a imaginii faţă de vechile standarde. Receptorul suportă atât formatul H.265 cât şi H.264. Lângă ieşirea HDMI, în partea stângă, găsim o ieşire A/V (audio/video) analogică, de tip jack, pentru televizoarele mai vechi, urmată de o ieşire optică SPDIF. În partea dreaptă avem o mufă RJ 45 pentru conectare la Internet, urmată de intrarea pentru sursa de alimentare externă de 12V. Pe părţile laterale găsim câte o mufă USB pe ambele părţi care se pot utiliza pentru PVR, actualizare software, redare media etc. Într-una dintre părţi avem un conector RS232 pentru reîncărcarea de urgenţă a softului, iar pe partea cealaltă avem o mufă pentru un senzor extern de telecomandă, în cazul în care dorim să “ascundem” receptorul în spatele televizorului. Mai multe detalii găsiţi în numărul 1/2020 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s