Cu 4-5 ani în urmă remarcam că Enigma2 şi-a atins limitele şi că între speranţele momentului erau receptoarele Android cu lumea lor infinită de aplicaţii. Aveam şi nu aveam dreptate. Paşii care aveau să fie parcurşi de Enigma2 de atunci încoace au schimbat în bună măsură acea percepţie şi, în acelaşi timp, receptoarele bazate pe Android şi-au arătat limitele, atât pe partea de DVB, cât şi în legătură cu boicotul Google împotriva instalărilor de aplicaţii mai puţin ortodoxe.

Să încercăm o trecere sumară prin paşii parcurşi de Enigma2, despre care spun eu acum că îi conferă acesteia o nouă tinereţe!

– Dreambox OS, în jurul căruia s-au ţesut iniţial o mulţime de legende, a adus doar un browser internet cu funcţii complete şi care a deschis poarta către Google şi YouTube.

– Implementarea unui nucleu de Chromium la VU+ a adus ca aplicaţii stand-alone YouTube şi browserul Chrome.

– Implementarea unui Kodi stand-alone, iniţial la VU+, a adus accesul la servere diverse, ce-i drept cu o viaţă efemeră şi de o calitate video deseori discutabilă.

– Implementarea pluginului NetFlix a adus accesul legal la cel mai mare furnizor actual de conţinut video la nivel global, aici vorbim despre un server profesional cu adaptare dinamică a rezoluţiei la traficul maxim de date posibil între terminal şi server.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 1/2020 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s