RaiMovie

La 5 grade vest, Eutelsat 5 West A are spoturi spre Europa (care se recepţionează bine la noi cu a antenă în jur de 1 metru), spre nordul Africii (Ku) şi un spot larg în banda C (se recepţionează cu o antenă de 1,5 metri). Din păcate, noul satelit care urmează să fie pus în funcţiune la această poziţie orbitală va avea spoturi mult mai bine direcţionate: Eutelsat 5 West B (5 grade vest) a fost construit de Airbus pe o platformă Orbital ATK, are 35 de transpondere în banda Ku şi a fost lansat în octombrie de la Baikonur, cu o rachetă Proton-M. Ceea ce ştim până acum este că va avea o zonă de acoperire mult mai bine direcţionată spre vestul Europei. Cu alte cuvinte, atunci când posturile multistream italiene şi franceze transmise FTA vor trece pe el vor fi mult mai greu de recepţionat la noi.

Tocmai de aceea vă prezentăm numărul 3/2019 programele FTA transmise aici în format multistream, pentru că cei care sunt interesaţi se mai pot bucura în această iarnă de “ultimul bal”.

Ce va fi la primăvară, rămâne să testăm şi să vedem (mai ales că noul satelit are unele probleme şi încă nu este clar când şi cum va intra în funcţiune).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s