Gibertini op 150 s 6

De-a lungul timpului am întâlnit o multitudine de antene de satelit, unele mai bune, altele mai puţin bune. Cu timpul unii producători au scăzut calitatea în detrimentul preţului sau datorită crizei, dar una din firmele care nu au dezamăgit niciodată este firma italiană GIBERTINI SRL. Antenele produse de acest producător au fost tot timpul antene de calitate.

Încă de la început trebuie să amintim că antenele Gibertini fac parte din gama high-end a antenelor offset. Antena Gibertini offset de 1,50 m cu numele de cod OP 150 S este varianta de antenă offset cu diametrul cel mai mare oferit de producător. Această antenă este dedicată împătimiţilor de recepţie satelit care doresc să scoată maximum dintr-o antenă offset de 1.50 m, spre exemplu, celor care doresc să recepţioneze feed-uri.

Gibertini OP 150 S poate fi achiziţionată în două variante: cu montură fixă sau cu montură polară. În primul caz, dacă se achiziţionează cu montura fixă, este clar că antena nu se va putea roti, deci poziţia ei va fi fixă. Totuşi ulterior se poate achiziţiona separat şi montura polară. Dacă în schimb se achiziţionează de la început cu montură polară, montura care permite mişcarea antenei cu ajutorul unui actuator şi pozitioner, atunci în pachet veţi primi şi montura fixă. Dacă tot am vorbit de actuatoare, atunci amintim faptul că pentru această antenă este recomandat minim un actuator de 18′. Antena este din aluminiu, ceea ce îi conferă o greutate mai mică faţă de una de fier. Dacă aveţi nevoie de o cursă mai mare se poate utiliza un actuator mai mare de 24′ sau 36′.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 3/2019 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s