Deşi destinat în primul rând cazurilor particulare de aplicaţii profesionale, noul encoder MPEG4 cu intrare HDMI propus de compania germană WISI poate fi utilizat în anumite cazuri şi pentru aplicaţii “casnice”. De exemplu, encoderul poate fi util la preluarea unor programe transmise prin satelit cu ajutorul receptoarelor având ieşire HDMI şi distribuirea acestora într-o reţea de cablu coaxial, dar şi în hoteluri sau pensiuni pentru inserarea de materiale promoţionale sau de conţinut media prin intermediul reţelelor de cablu proprii.

WISI OE01 este un encoder cu ieşire RF pe cablu coaxial care poate prelua la intrarea HDMI semnale A/V digitale cu toate rezoluţiile video de televiziune uzuale, între 480i/60 Hz şi 1080i/60 Hz (SD, HD Ready şi Full HD), pe care le comprimă MPEG4 şi apoi le modulează într-unul dintre standardele DVB-C, DVB-T sau în alte norme din afara Europei.

Din punct de vedere constructiv este prevăzut cu o carcasă metalică încastrată la colţuri în patru piese de plastic care au atât rol de protecţie cât şi rol de fixare. Neavând dimensiuni potrivite pentru un rack de 19 inch, OE01 poate fi fixat pe o suprafaţă orizontală sau pe una verticală (perete). Cu o putere consumată de maxim 6 W, encoderul este alimentat cu o sursă exterioară de 12 V / 600 mA inclusă în cutie, putând fi folosit şi în diverse aplicaţii mobile care necesită o distribuţie locală a semnalului digital DVB prin cablu coaxial.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 3/2019 al revistei Info Satelit.

OE01Encoder_Modulador_HDMI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s