S-au stabilit semifinaliste Cupei Mondiale. Sâmbătă, Anglia a învins Australia cu 40 la 16 şi Noua Zeelandă a învins Irlanda cu 46 la 14. Rezultate aşteptate, n-a fost nimic spectaculos aici, poate doar faptul că victoriile au fost mai clare decât era previzibil.

Duminică, lucrurile au fost mult mai disputate.

Ţara Galilor a bătut Franţa cu 20 la 19, după un meci pe care Franţa l-a controlat până cu o jumătate de oră înainte de final, când un francez a avut ideea de a-i da un cot în figură unui galez şi a luat cartonaş roşu. Şi în 14 francezii au rezistat bine, eseul galez al victoriei a venit în ultimele minute, la o fază confuză şi controversată. Ţara Galilor se califică în semifinale, dar cred că îi lipseşte Gareth Anscombe, jucătorul care s-a accidentat înainte de Mondial şi care ar fi putut aduce sclipirea necesară echipei.

Africa de Sud a învins Japonia cu 26-3. A fost o victorie mai grea decât o arată scorul, cu decizii de arbitraj greşite în favoarea/defavoarea ambelor părţi. Japonia a jucat onorabil, iar Africa de Sud s-a detaşat doar pe final de meci, prin forţa superioară şi valoarea individuală a jucătorilor, a întregului lot.

Semifinalele sunt:

Anglia – Noua Zeelandă (sâmbătă, 26 octombrie, ora 11) – cote la pariuri: Anglia 3,10; Noua Zeelandă 1,4

Ţara Galilor – Africa de Sud (duminică, 27 octombrie, ora 11) – cote la pariuri: Ţara Galilor 2,25; Africa de Sud 1,4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s