Rezultate previzibile în acest weekend. Africa de Sud – Italia 49-3, Australia – Uruguay 45-10, Anglia – Argentina 39-10 şi Japonia – Samoa 38-19.

Anglia – Argentina a fost un meci care a început promiţător, dar un cartonaş roşu primit de argentinieni (perfect acordat pe noile reguli) a încheiat practic partida.

Aşa cum spuneam zilele trecute, Japonia avea nevoie de un punct bonus ofensiv pentru a-şi creşte şansele de a trece în sferturi. Şi a obţinut acest punct în prelungiri, la ultima fază, după un meci pe care l-a condus tot timpul. Urmează acum partida cu Scoţia. Vă reamintesc că diferenţa va fi de 4 puncte la ora meciului dintre cele echipe (foarte probabil). Cum o victorie face exact 4 puncte şi în caz de egalitate de puncte contează meciul direct, Japonia poate pierde cu condiţia să obţină un punct bonus defensiv şi Scoţia să nu marcheze 4 eseuri (adică să nu facă punctul bonus ofensiv). Oricum, va fi o partidă de urmărit. Se joacă duminică, 13 octombrie, de la ora 13.45.

Mâine, duminică, Noua Zeelandă joacă cu Namibia de la 7.45 şi Franţa cu Tonga de 10.45. Noua Zeelandă merită urmărită oricând, din principiu, chiar dacă va fi o partidă de antrenament, iar Franţa merită urmărită pentru că este – cel puţin astăzi – o echipă care poate bate pe oricine şi poate pierde cu (aproape) oricine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s