În urma solicitărilor primite din partea integratorilor de sisteme TV pentru domeniul hotelier şi nu numai, compania WISI Communications din Germania este în curs de a finaliza dezvoltarea streamer-ului compact OM 20 064S. Acesta face parte din seria de microstaţii OM şi este o variantă nouă destinată recepţionării, filtrării, decriptării şi retransmiterii în reţele DVB-IP hoteliere a programelor TV provenind din surse de semnal DVB-S/S2/S2X (satelit).

OM 20 064S este o staţie cu 4 intrări RF ce pot fi conectate la şase tunere de satelit DVB-S /S2/S2X prin intermediul matricei integrate 4 la 6. Această matrice este compatibilă cu protocolul DiSEqC 1.0. Astfel se pot recepţiona până la 4 sateliţi diferiţi (o singură bandă la alegere, de la fiecare intrare RF), sau se pot face diferite combinaţii pentru a recepţiona mai multe frecvenţe de pe un satelit. Unul dintre punctele forte ale acestui echipament la fel ca şi în cazul staţiilor OM 10 sau OM 11 prezentate în numerele anterioare sunt cele patru interfeţe CI pentru decriptarea programelor de televiziune cu plată.

OM 20 oferă posibilitatea de multiplexare a programelor înainte sau după interfeţele CI, beneficiarul putând combina centralizat programele TV criptate de pe diferite frecvenţe, pe care le poate decripta cu smartcarduri şi CAM-uri compatibile. În plus se pot elimina programele nedorite de pe frecvenţele recepţionate şi se poate reduce numărul IP-urilor la ieşire sau numărul de CAM-uri necesare pentru decriptarea programelor. Practic se realizează o filtrare a programelor ce se doresc a fi decriptate sau retransmise în IP.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2019 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s