Golden Interstar Beta X face parte din categoria mediabox-urilor bazate pe sistemul de operare Linux şi este versiunea fără tuner a receptorului de satelit Golden Interstar Alpha X. Dispozitivul este prevăzut cu o carcasă de plastic de formă pătrată, diferită de cea a modelului Alpha X şi suficient de mare pentru a evita supraîncălzirea în cazul funcţionării îndelungate.

Golden Interstar Beta X

Panoul frontal este prevăzut doar cu un LED bicolor (verde/roşu) pentru semnalizarea stării aparatului. Latura din stânga găzduieşte două porturi USB 2.0 şi un conector jack de 3,5 mm pentru interfaţa serială RS232. Panoul posterior include un conector HDMI, unul SPDIF de tip optic, unul RJ45 pentru conectarea la reţeaua de date, un conector jack de 3,5 mm pentru ieşirile A/V analogice şi conectorul sursei de alimentare externe. Aparatul foloseşte o sursă de alimentare de 5V la un curent maxim debitat de 2A.

Telecomanda este foarte asemănătoare cu cea a modelului Alpha X, singurele diferenţe fiind dimensiunea ceva mai mică şi tasta IPTV care înlocuieşte tasta SAT. În cutia aparatului se mai găseşte un cablu HDMI şi manualul de utilizare.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2019 al revistei Info Satelit.