Poate aţi aflat că Japonia are un nou împărat, Naruhito, după ce tatăl său a abdicat din motive de vârstă înaintată. Cu această ocazie japonezii consideră că au trecut într-o “nouă eră”, care a primit şi ea un nume. Noua eră care a început (la 1 mai) a primit numele de “Reiwa”, care s-ar putea traduce prin “armonie”.

Păstrând proporţiile, dar făcând o analogie, şi în domeniul recepţiei audio-video mi se pare că am trecut din era DVB (epoca receptoarelor cu tuner) în era OTT IPTV. Desigur că nu putem discuta despre dispariţia DVB, doar că nu se poate să nu remarcăm că tendinţa de dezvoltare actuală este către OTT IPTV şi se accelerează pe măsură ce infrastructura Internet creşte în performanţe iar costurile de transport date se reduc.

Stalker MyTV permite declararea unei conexiuni la un server IPTV folosind ca mijloace de autentificare MAC-ul specific dispozitivului de reţea şi un set de elemente de autentificare – nume şi parolă sau nume şi URL, transmise de administratorul serverului în urma convenţiei. Odată stabilite condiţiile de acces, aplicaţia pleacă direct pe imagine, la fel ca un receptor clasic.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2019 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s