Formuler_S-Turbo_1

Formuler S-Turbo face parte din noua generaţie de receptoare hibrid 4k şi este un model pentru recepţia programelor de satelit (opţional şi DVB-T/T2) şi streaming OTT. Are ca sistem de operare versiunea Android 7.0 Nougat. Platforma hardware este una foarte actuală, fiind bazată pe procesorul HiSilicon Hi73798MV200 şi dispune de un spaţiu de stocare de 8 GB de tip eMMC şi de 1 GB de memorie RAM DDR4, suficiente pentru utilizarea de zi cu zi.

Receptorul deţine un tuner intern compatibil DVB-S/S2 dar poate fi extins şi la recepţia terestră prin folosirea unui tuner extern USB 2.0 de tip DVB-T/T2, aflat în oferta producătorului ca accesoriu opţional. Dispune de un cititor de smartcard şi o interfaţă CI. Ca centru media Formuler S-Turbo poate fi conectat la Internet fie prin intermediul interfeţei de reţea interne de tip Ethernet (100MB), fie folosind stick-ul USB WiFi inclus în lista de accesorii, deoarece aparatul dispune de două porturi USB 2.0 şi unul de tip USB 3.0. Cititorul de carduri micro SD permite folosirea cardurilor pentru extinderea spaţiului de stocare. Conexiunile A/V pot fi realizate prin intermediul unui port HDMI, al unui conector jack de 3,5 mm pentru semnale A/V analogice şi al unui conector optic SPDIF destinat sunetului în format AC3. Pachetul de accesorii include printre altele şi o extensie a senzorului IR deoarece aparatul poate fi montat pe spatele televizorului sau pe o suprafaţă verticală cu ajutorul unei şine de plastic, inclusă de asemenea printre acessorii.

Panoul frontal este prevăzut cu un display LED şi cu unul dintre cele două porturi USB 2.0, dar ascuns sub o uşiţă culisantă. Carcasa este metalică şi asigură o ventilaţie foarte bună a aparatului. Alimentarea aparatului se face cu o sursă de alimentare externă de 12V şi 2A.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2019 al revistei Info Satelit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s