După cum v-am obişnuit la fiecare început de sezon, revenim cu prezentarea posturilor care transmit FTA fotbal şi rugby, într-o formă de tabel uşor de urmărit. Câteva precizări sunt necesare:

– Este o trecere în revistă a celor mai interesante opţiuni de a vedea “la liber” fotbal (şi rugby) cu antene obişnuite, de 0,90-1,2 metri şi cu receptoare obişnuite.

– Vă reamintim că programele transmise în format Multistream sau 2X necesită anumite tipuri de receptoare sau plăci de calculator despre care am scris în mod repetat în revista noastră (avem acum şi pe piaţa românească).

– Atunci când am trecut în tabel “Campionatul Germaniei”, ne-am referit la prima ligă germană, această abordare fiind identică la toate campionatele. Acolo unde a fost vorba despre a doua ligă, am precizat acest lucru.

– Am cuprins în tabel şi câteva feeduri pe care merită să le încercaţi. Nu aveţi nici o garanţie, dar am verificat şi au fost active în mod repetat. Acolo unde la feeduri am scris 11,500-600, înseamnă că valorile frecvenţelor se schimbă de la o săptămână la alta în intervalul 11,500-11,600 GHz. Există şi alte feeduri (în special la 7 şi 10 grade est şi la 1 grad vest), dar am oferit în tabel doar feedurile care au dovedit că se repetă în mod semnificativ. Nu am cuprins în tabel feeduri precum cel cu transmisii 4k din campionatul Portugaliei, activ de obicei sâmbătă seara pe Hispasat, 30 grade vest, 12,590/719 GHz, V, 28800, FTA-HEVC/4:2:2, pentru că are nevoie de antene mai mari de 1,5 metri pentru a putea fi văzut. De acelaşi motiv nu am inclus aici nici versiunea Match TV de la 53 est şi nici alte recepţii ocazionale sau posibile doar cu antene mari.

– Precizăm că sezonul este doar la început. Unele posturi încheie contracte mai târziu, deci sunt posibile modificări în sensul bun. Pe de altă parte, unele programe s-ar putea coda…

În acest context, prezentăm şi un material despre transmisiile sportive la posturile româneşti (codate) şi prezentăm pe scurt programul unor competiţii importante.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 4/2018 al revistei Info Satelit.

Bundesliga-Tukmen