Întâlnirea cu VU+ Zero 4K era una pe care mi-o doream de câteva luni, nu neapărat pentru că este un receptor UHD, cât pentru că la el totul părea sa fie “altfel”. Şi aşa şi este… un VU+ mai altfel! VU+ Zero 4K este (ca şi predecesorul său) receptorul de la baza gamei, este cel mai simplu receptor 4K din familia VU+.  Este simplu în toate… aspect general, carcasă, conectică, dar nu şi în performanţe şi asta trebuie subliniat!

După cum puteţi remarca, are o carcasă atipică, cu dimensiunile unui mediaplayer de azi, 140x110x45 mm, cu o grosime aparent supradimensionată, disproporţionată faţă de celelalte dimensiuni, dar justificată prin necesităţile de răcire ale procesorului.  La VU+ Zero 4K viziunea minimalistă este cea care dă tonul: panoul frontal are doar un logo VU+ luminos, iar panoul spate are doar strictul necesar astăzi în materie de conectică (cu o remarcă pentru prezenţa întrerupătorului de reţea).

Să facem un sumar al fişei tehnice: CPU BCM72604 Dual core 1.5 GHz 7k DMIPS, tuner DVB-S2X, RAM 2Gb, Flash EMMC 4Gb, LAN ETH 10/100Mb, Smart Card Reader.

Spre deosebire de restul receptoarelor 4K de la VU+, echipate cu procesoare Broadcom BCM7251 sau BCM7252 de 12 KDmips, VU+ Zero 4K este echipat cu un procesor mai “slab” de doar 7 KDmips! Curiozitatea mea se îndrepta în special asupra noului chipset BCM72604 şi mă întrebam dacă va avea suficiente resurse şi răspunsul este că răspunde cerinţelor cu brio. În fapt acest procesor are resurse suficiente pentru a construi un receptor excelent şi poate oferi un preţ mai redus (aprox. 700 de lei).

Mai multe detalii găsiţi în numărul 3/2018 al revistei Info Satelit.

VuZero4k

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s