Golden Interstar Alpha X este un receptor echipat cu tuner multistream, o tehnologie care este astăzi la modă, în primul rând pentru transmisiile programelor FTA italiene şi franceze care prezintă un interes particular pentru noi, dar o tehnologie care s-a răspândit la nivel global pe mai mulţi sateliţi. Este practic o versiune a standardului DVB-S2 care permite operatorilor să transmită mai multe fluxuri de transport sau fluxuri IP prin intermediul unui transportator satelit în ideea de a ocupa mai bine banda decât în cazul aplicării standardului clasic. Un exemplu de transmisie multistream este frecvenţa 11,509 GHz, H, 29500, de la 5 grade vest, care are mai multe streamuri: pe stream-ul 1 se transmit programele France 2 HD, France 4 HD, France O, FranceInfo şi France 3 Sat HD.; pe stream-ul 4 se transmit programele M6 HD, W9 HD, Arte HD, France 5 HD şi 6ter; iar pe stream-ul 6 programele TF1, NRJ 12 HD, TMC HD, TFX şi  LCP HD. Deci programele sunt transmise pe stream-uri diferite care sunt “împachetate” pe aceeaşi frecvenţă.

Golden Interstar Alpha X este un receptor în trend cu moda, cu un design minimalist şi ergonomic. Carcasa e de calitate, foarte bine aerisită, oferind şi suport pentru prinderea pe perete. Cu toate că dimensiunile lui Alpha X sunt de doar 13,5 x 9 x 2,5 cm, fiind ceva mai mare ca un G-150 Android Tv Box, după 24 de ore de utilizare continuă, acest receptor era doar călduţ la atingere, ceea ce demonstrează o bună degajare termică.

Pe panoul frontal al receptorului regăsim un LED de stare şi un afişaj cu 7 segmente care poate fi setat să afişeze ceasul şi în modul standby.

Pe panoul din spate avem conectorul F pentru conectarea antenei de satelit la receptor, urmat de un conector RJ45 pentru ethernet, iar lângă acesta avem conectorul HDMI, o ieşire audio digitală şi o ieşire A/V.

Pe panourile laterale avem două porturi USB 2.0, unul pe o parte şi unul pe cealaltă parte. Un conector pentru conectarea adaptorului infraroşu pentru telecomandă şi un cititor de card-uri CONAX pe o parte, iar pe cealaltă parte avem o mufă RS232 şi conectorul pentru alimentatorul extern.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 3/2018 al revistei Info Satelit.

Alpha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s