Am testat receptoarele Octagon SX 88 şi SX88+ în principal pentru a vedea cum se descurcă cu semnalele în format multistream şi trebuie precizat că rezultate sunt foarte bune (totuşi, cu o problemă majoră la modelul SX 88).

Oricum aţi scana, veţi recepţiona fără probleme toate posturile transmise în format multistream. Şi le veţi reda foarte bine, cu o singură problemă: modelul SX88 nu ştie citi sunetul în format AC+ folosit de programele franceze (doar France 3 foloseşte alt format şi acesta se poate auzi). E deranjant. Pe fond, e o problemă hard, aparatul nu are licenţa necesară ca să citească formatul, iar softul disponibil până în prezent nu rezolvă problema. E singura scădere a acestui aparat. Din fericire, problema s-a corectat la modelul SX88+, care ştie reda corect programele franceze (costă cu 10 euro în plus, adică vreo 70 de euro, dar merită investiţia. Sigur că ar fi trebuit problema rezolvată din start, dar asta e altă discuţie).

Am testat pachetele ucrainiene de la 4,9 grade şi trebuie precizat că aparatele ştiu citi multistreamul mai deosebit (cu formatul T2-MI) în care sunt transmise aceste programe, spre deosebire de alte aparate.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 3/2018 al revistei Info Satelit.

sx88

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s