Revista noastră este în egală măsură dedicată celor care doresc să se informeze despre recepţie radio-TV prin satelit, cât şi hobbyştilor experimentaţi. Cu mare bucurie vă semnalăm o soluţie tehnică cu performanţe deosebite realizată de un cititor al revistei noastre cunoscut sub numele de @trex_daemon. În esenţă e vorba despre o soluţie relativ ieftină şi cu performanţe decente care utilizează ca platformă hard Raspberry Pi3 şi un Tuner TV USB pentru a realiza un media center care rulează Kodi. Articolul care prezintă coerent şi cu multe detalii tehnice realizarea se găseşte la adresa http://www.instructables.com/id/Advanced-Multimedia-Center/. O astfel de soluţie este la îndemâna cuiva cu un pic de înclinaţii inginereşti şi o bună cunoaştere a sistemelor de operare de tip Linux. Să încercăm să facem o sumară prezentare:

– Platforma hard aleasă este Raspberry Pi2 sau Pi3, ambele oferind resurse de calcul decente ARM V7 900MHz sau 1GHz şi având un preţ rezonabil.

– Tunerul DVB-S2 poate fi oricare din cele suportate de TVHeadend sau pentru experţi unele pentru care există drivere Linux.

– Platforma soft system aleasă este Odroid, dacă sunteţi un expert sau Openelec dacă doriţi un mediu funcţional şi gata configurat.

– Playerul folosit este evident Kodi, pentru flexibilitatea şi multitudinea de posibilităţi de utilizare, atât în DVB, cât şi în OTT (rezultatele surclasează multe receptoare).

– Suportul DVB este asigurat de TVHeadend pe partea de setări şi clientul acestui, ambele addonuri ale Kodi.

– Şi pentru că nu poate fi întins pe masă… iată cum poate fi folosită carcasa unui receptor vechi…

Şi cum în hobby contează satisfacţia realizării personale… ţinem să-l felicităm pe prietenul nostru @trex_daemon pentru reuşita sa şi pentru amabilitatea de a ne-o semnala.

Rasp

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s