Receptorul U5PVR este continuatorul a două receptoare cunoscute nouă: EVO Exfinity şi U4 PVR, ambele pe platforme ARM cu Android ca sistem de operare. Ce au comun aceste receptoare: înainte de toate, chipseturi ARM fabricate de Huawei prin HiSilicon, şi mai apoi, echipa realizatoare a firmware-ului este aceeaşi.

Iată cum arată “împricinatul” – cam butucănos după gustul de azi (200x200x70 mm), carcasă metalică, încăpătoare, concepută mai degrabă spre a fi o platformă de dezvoltare a unei noi tehnologii decât un hit comercial. Telecomanda nu face nici ea excepţie de la ideea de platformă de dezvoltare şi e de mari dimensiuni, dar exactă, plină de butoane “shortcut” care să permită apelarea directă a unor funcţii de meniu şi, un lucru mai rar azi, cu funcţie de învăţare a televizorului!

Capacul superior al cutiei (este şi el metalic) se poate înlătura cu uşurinţă şi sub el se ascunde un acces la conectorii de pe placa de bază necesari pentru montarea unui hard disc (de 2.5″ sau 3.5″!) sau a unui DVD cu interfaţa SATA. Toată construcţia pare a fi destinată desfacerii rapide, modificării de configuraţie şi asta este tentant pentru mulţi pasionaţi.

Să încercăm să desluşim ce este nou şi original în U5PVR ca platformă de test. Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

u5-05u5-04

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s