Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia va fi transmis în România de TVR, astfel că acesta poate fi un bun motiv să vă achiziţionaţi o cartelă TVR (nu e scumpă şi se găseşte la majoritatea magazinelor de profil). În general, în Europa, televiziunile publice transmit această competiţie, deoarece drepturile sunt achiziţionate prin EBU (European Broadcasting Union). Cei care vor transmite cu siguranţă FTA prin satelit vor fi germanii, pe principalele posturi publice ARD (Das Erste) şi ZDF. Este probabil că meciurile pot fi văzute doar pe Astra, la 19,2 grade est, nu şi pe Hotbird. Este posibil să vedeţi meciuri şi pe programe exotice şi pe posturile publice ruseşti de pe sateliţii estici, dar germanii au avantajul de a avea şi versiunea SD şi versiunea HD.

Despre ţara gazdă a acestui campionat, Rusia, nu o să spunem prea multe, ştim cu toţii multe lucruri despre ea. Poate mai puţin cunoscut este faptul că Federaţia Rusă de Fotbal a fost fondată în fostul imperiu la 19 ianuarie 1912 şi cuprindea 52 de echipe. Dispărută în focurile revoluţiei, Federaţia este reînfiinţată de comunişti în 1934, fiind admisă ca membru FIFA după război, în 1946.

Să precizăm că Rusia este o ţară care se întinde pe 10 fuse orare. Din fericire, jocurile se desfăşoară în zona europeană (sau aproape). Au fost selectate 11 oraşe şi 12 stadioane (nou construite special pentru acest eveniment şi având capacităţi în jur de 44.000 de locuri, făcute în ultimii ani sau renovate special).

Oraşele gazdă sunt: Ekaterinburg (cel mai îndepărtat, este în partea estică a Munţilor Urali, stadion renovat), Kaliningrad (stadion nou), Kazan (stadion din 2013), Moscova (cu două stadioane, celebrul Stadionul Lujniki, cu 81.000 de locuri, recent renovat şi stadionul Spartak, ceva mai mic, cu 45.000 de locuri, deschis în 2014), Nijni Novgorod (stadion nou), Rostov pe Don (stadion nou), Sankt Petersburg (stadionul Zenit, deschis în 2017), Samara (stadion nou), Saransk (stadion nou), Soci (stadionul deschis cu ocazia Olimpiadei de iarnă din 2014) şi Volgograd (stadion nou).

În numărul 2/2018 al revistei Info Satelit vă prezentăm programul complet al meciurilor celei de-a 21-a ediţii a Campionatului Mondial şi câteva detalii despre echipele prezente şi oraşele gazdă. Majoritatea meciurilor se desfăşoară după-amiaza sau seara. Câteva partide din grupe vor fi în jurul prânzului. În tabelul cu meciuri orele sunt cele din România.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s