Aşa cum am anticipat, în ultimul an, aproape fiecare fabricant serios de receptoare satelit a abordat şi domeniul receptoarelor 4K (UHD), o nişă care nu trebuie scăpată! Şi iată că oferta de hard depăşeşte consistent, numeric şi calitativ, ceea ce oferă furnizorii de conţinut! Tehnologie există, echipamente de asemenea… însă nimeni nu se înghesuie să transmită cu titlu serios conţinut în 4K. Aceasta este realitatea! Mai mult, parcă domeniul progresează mai lent decât a făcut-o HD-ul la timpul său…

În esenţă, receptoarele destinate 4K au două linii de dezvoltare hard: cele bazate pe chipseturi AmLogic cu suport Android şi cele bazate pe chipseturi Broadcom cu suport Linux. Sunt soluţii echivalente ca funcţionalitate, ambele abordează subiectul DVB în termeni aproape egali, cu un plus pentru Broadcom, dar Android înseamnă şi Kodi, NetFlix sau HBOGo, în timp ce Linux înseamnă Enigma2 şi gata. Pentru că am mai vorbit despre receptoarele Android, să vedem o sinteză a ofertelor disponibile bazate pe chipseturi Broadcom.

Se conturează o tendinţă în “lumea” producătorilor de receptoare 4K echipate cu chipseturi Broadcom (Linux): fabricanţii majori cunoscuţi (VU+, GigaBlue, Dreambox) oferă două variante/game de receptoare, una low-end şi una high-end.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s