Trebuie să recunosc că Octagon SX88 n-a fost marea mea pasiune, ci mai degrabă o mare curiozitate. M-a atras la el faptul că este un receptor ieftin (60 euro) care este capabil să scaneze corect şi să redea canalele împachetate “multistream”, un subiect de interes în principal pentru amatorii canalelor de televiziune italiene sau franceze transmise la 5 grade vest, dar şi pentru cei care urmăresc posturile ucrainiene de la 4,9 grade est. Cum vă spuneam, am achiziţionat acest receptor din curiozitate şi am sfârşit prin a-l îndrăgi… şi veţi vedea de ce!

După cum se observă, aparatul nu are nimic impresionant în aspectul extern: o carcasă de mici dimensiuni (120x80x25 mm), pare o modă a minireceptoarelor făcute astfel ca să le poţi ascunde după televizor, cu sensor de IR extern plasat undeva ca să-l “vadă” telecomanda. Telecomanda, şi ea una la modă, mică, subţire şi fragilă, dar exactă şi uşor de manevrat, aceeaşi ca cea de la Amiko Viper, care funcţionează fără reproş (deocamdată).

Caseta tehnică ne rezervă surpriza unui procesor de care nu am auzit până acum GX6622 (GuoXing) şi mai ales a unei soluţii soft pe care o credeam apusă: receptor Linux, dar nu Enigma2, aşa cum erau Optibox Koala, Gekko si Raptor sau Amiko Alien1 şi 2 acum câţiva ani. Asta mi-a stârnit curiozitatea! Această soluţie se pretează la excelente performanţe de receptor atât pe partea de DVB, cât şi OTT, totul datorită relaţiei directe cu Linuxul de dedesubt.

Evident că, din curiozitate, primul test a fost cu canalele transmise multistream de pe Eutelsat 5W, unde am avut impresii amestecate: una plăcută – am scanat canalele în modul “blind” şi a găsit singur lista de transpondere, fără să trebuiască indicat vreun parametru de tip stream, operaţie ce-i drept cam lentă, dar făcută fără nici o intervenţie, fapt care mi-a lăsat o excelentă impresie.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 2/2018 al revistei Info Satelit.

Octagon-1Octagon-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s