AVCombo

Amiko Viper Combo este exponentul unei noi familii Amiko Viper T2/C, Viper Combo şi Viper Combo HDD, familie care acoperă necesităţile şi oferta uzuală de receptoare bazate Linux/Enigma2 şi care are ca element de noutate utilizarea unui nou chipset, Broadcom BCM73625 HEVC. Noul chipset permite decompresia transponderelor transmise cu metoda de compresie HEVC H.265 Main8 şi care pot găzdui canale transmise pȃnă la rezoluţia 1080p. Din păcate, deocamdată nu se înghesuie nimeni să transmită semnal prin satelit în acest format, dar în Germania DVB-T2 HD înseamnă HEVC 1080p.

După cum puteţi remarca, carcasa este una minimalistă… nu lipseşte afişajul, după parerea mea mai degrabă decorativ, este compactă şi echipată cu tot ce este util, cu o remarcă specială pentru întrerupătorul de reţea.

Configuraţia maşină este în ton cu tendinţele actuale (RAM şi Flash la discreţie):

– Chipset BCM73625 2*750 MHz, dualthreaded, 2000 DMIPS

– Tunere DVB-S2 (plugged) şi DVB-T2/C (onboard)

– Flash 256 Mb

– RAM 512 Mb

– 2*USB 2.0

– Cardreader

– Ethernet 100 Mb

Nimic esenţial nu lipseşte. Resursele hardware sunt la vȃrful pretenţiilor raţionale pentru această clasă de receptoare. O notă bună primeşte pentru senzorul IR încorporat în carcasă, dar mai puţin bună este fragilitatea telecomenzii.

Cele doua modele “mari” – Viper Combo şi Viper Combo HDD – sunt asamblate în carcase “clasice”, în timp ce pentru modelul Viper T2/C s-a optat pentru o carcasă “slim”, aceeaşi cu cea folosită la EVO Slim.

Echiparea soft este aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani. Amiko Viper Combo beneficiază de o imagine de fabrică OpenATV, a cărei complexitate şi stabilitate nu o vom mai comenta pentru că am făcut-o în mod repetat, aşa că prefer să vă împărtăşesc mai degrabă concluziile testării. De precizat că am testat cu succes şi o imagine alternativă VIX4, care nu diferă în fundamente, ci doar în modul de prezentare.

Mai multe detalii găsiţi în numărul 1/2018 al revistei Info Satelit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s